katsomusaineet

TIEDOTE 3.4.2013
julkaisuvapaa heti
 
 
niin & näin -päätoimittaja vaihtuu – 1/2013:ssa suuri katsomusopetuskeskustelu
 
Filosofinen aikakauslehti niin & näin (1994–) sai uuden päätoimittajan. Tehtävän otti arvostetun neljännesvuosijulkaisun pitkäaikainen ajankohtaistoimittaja Jaakko Belt. Paikalta väistyvä Ville Lähde ryhtyy niin & näin -toiminnanjohtajaksi mutta pysyy toimituskunnassa. Toisena päätoimittajana jatkaa Antti Salminen. Belt ja Salminen vuorottelevat lehden vetovastuussa numero numerolta.
 
Painotuore niin & näin 1/13 vahvistaa kulttuuritoimitteen asemaa kansalaiskeskustelussa. Numeron sivuilla taitetaan peistä uskonnon ja elämänkatsomustiedon opetuksen tulevaisuudesta ja sukelletaan Arvid Järnefeltin yhteiskunnalliseen ajatteluun. Päähaastatteluun saadaan maailman johtaviin intellektuelleihin lukeutuva Charles Taylor. Vakiopalstoista arvosteluosastossa ilmestyy muun muassa dosentti Päivi Kososen Céline-analyysi. Ykkösnumeron taiteilijat ovat Ville Andersson ja Philip László. Lehden verkkosivuilla www.netn.fi julkaistaan tuttuun tapaan runsaasti ilmaisia lisätekstejä.
 
Täyslaidallinen siveysoppia!
 
Tällä kertaa verkkoekstrat on limitetty Åbo Akademin kanssa yhteistyössä luotuun Filosofia.fi-portaaliin (2007–). Suosittu ja alati laajeneva ilmaispalvelu täydentyy kansallisesti ainutlaatuisella kokoelmalla katsomusainekeskustelun helmiä 1890–1920-luvuilta. Kulttuurikiistaan osallistui joukko maamme johtavia poliitikkoja ja oppineita Oskari Mantereesta Hilja Pärssiseen ja Edvard Westermarckista Paavo Virkkuseen. Nykyvääntöjä ja 1/13:n näkökulmapuheenvuoroja herkullisesti pohjustava kalabaliikki on koottu kaikkien ulottuville osoitteeseen www.filosofia.fi/siveysoppi.
 
Suomalaisten filosofien kohta 20 vuotta toimittama niin & näin on monitieteinen asiantuntijafoorumi, taidekylläinen kulttuurimakasiini ja yhteiskuntakriittinen debattiareena. Kaikki ennen vuotta 2009 julkaistut numerot – yhteensä yli 2 000 artikkelia – ovat vapaasti luettavissa lehden arkistossa: www.netn.fi/lehti.
 
Lehden sisarhanke niin & näin -kirjat (2002–) on 65 teosta julkaissut laatukustantamo. Tuorein painate ilmestyy pian: hiipuvan öljyaikakauden ydintä kysyvä Antti Salmisen & Tere Vadénin Energia ja kokemus.
 
 
Yhteystiedot:
Jaakko Belt, n & n -päätoimittaja, , 040 592 69 71
Antti Salminen, n & n -päätoimittaja, anttiee@gmail.com
Tuukka Tomperi, Filosofia.fi-päätoimittaja, siveysoppi-kokoelma & katsomusaine-teema, , 040 568 21 18
Tapani Kilpeläinen, n & n -kirjojen päätoimittaja, tapani.kilpelainen@gmail.com
Jukka Kangasniemi, yhteyspäällikkö, ilmoitukset & tilaukset, , 040 721 48 91
 
 
Syndicate content