CFP; Kokemuksen tutkimus ja tiede -konferenssi; 24.-25.9., Turku

KOKEMUKSEN TUTKIMUS JA TIEDE –KONFERENSSI

Turun yliopisto, Publicum, 24–25.9.2015

Abstraktikutsu


Kokemuksen tutkimus on jo lähtökohdiltaan monitieteistä tarkoittaen, että millään tieteenalalla ei ole yksinoikeutta kokemuksen tutkimiseen. Kokemuksen eri ilmenemismuotoja voidaan tutkia tieteellisellä menetelmällä. Kuitenkin tähän oletukseen on suhtauduttu myös epäillen. Kokemus ei esiinny samalla tavalla kuin luonnon ilmiöt. Kokemuksen tutkimus ja tiede -konferenssi keskittyy kokemuksen tutkimuksen tieteen teoreettisiin kysymyksiin pohtien, mikä tekee kokemuksen tutkimuksesta tieteellistä. Konferenssi kysyy, mitä ehtoja sen tulisi täyttää ja mikä on sen tavoite?


Toivomme saavamme tiivistelmiä 15–20 min. esitelmiä ja 10 min. science slam -esityksiä varten. Erityisesti toivomme esitelmiä naisilta ja vähemmistöjen edustajilta.

 

Mahdollisia aiheita voivat olla esim. seuraavat (ei ole rajattu näihin):

Kokemus ja objektiivisuus

Kokemus ja tieteellisyyden ehdot

Kokemuksen tutkimus ja kieli

Kokemus ja tieto

Kokemus ja tiedon subjekti

Kokemus ja sukupuoli

Kokemus ja vähemmistöt

 

200–300 sanan tiivistelmä lyhyen esiintyjän henkilötietojen kanssa pyydetään lähettämään konferenssijohtaja Mika Suojaselle ja järjestelytoimikunnalle 31.5 mennessä osoitteeseen: kokemus2015 at hushmail.com. Mainitse kuuluuko esitys 2. päivän ohjelmaan vai science slammiin. Rekisteröityminen (verkkolasku 45/35€ tulee tämän jälkeen) on 15.7 mennessä yllä olevaan sähköpostiin.