Hyvä elämä – mitä se on?; 11.9.2010, Helsinki

HYVÄ ELÄMÄ – MITÄ SE ON?

NEWSWEEKIN SELVITYKSEN MUKAAN SUOMI ON PARAS MAA ELÄÄ, MUTTA MITÄ SE HYVä ELÄMÄ ON?

Pääkaupunkiseudun HelMet-kirjastot ja Suomen tietokirjailijat ry järjestävät seminaarin LAUANTAINA 11.9.2010 KLO 10–16 otsikolla Hyvä elämä – mitä se on?

Tilaisuus pidetään Helsingin yliopistomuseo Arppeanumin luentosalissa (Snellmaninkatu 3).

Tapahtuma aloittaa HelMet-kirjastojen Kirjastossa kohtaus-kampanjan, jonka teemana syksyllä 2010 on tietokirjallisuus. Opetusministeriö on tukenut kampanjaa.

OHJELMA

KLO 10–12
Aamupäivällä pohditaan sitä, minkälaisia arvoja ja tehokkuusvaatimuksia suomalaisessa yhteiskunnassa edistetään ja minkälaista kritiikkiä näitä tavoitteita kohtaan esitetään.

Alustajina professori JUHA SIHVOLA ja toimittaja TIMO HARAKKA. Puheenvuorojen jälkeen seuraa paneelikeskustelu, johon alustajien lisäksi osallistuvat vapaa kirjoittaja KAARINA HAZARD ja sosiaalipsykologi, antropologi KATRIINA JäRVINEN.

Klo 13–16
Iltapäivän sessiossa tarkastellaan sitä, miten yhteiskunnan jatkuvat tehokkuusvaatimukset vaikuttavat yksilön elämässä ja ympäristössä. Miksi suurin osa ihmisistä tuntuu haluavan jotakin muuta kuin mihin maailma on menossa?

Alustajina tietokirjailija RISTO ISOMäKI ja lastenpsykiatri RAISA CACCIATORE. Paneelikeskustelussa alustajien lisäksi mukana uskontotieteilijä TIIA AARNIPUU ja dosentti JUHA HERKMAN.

Seminaarin puheenjohtajana on Suomen tietokirjailijat ry:n toiminnanjohtaja JUKKA-PEKKA PIETIäINEN.

Tilaisuus on yleisölle avoin ja maksuton.

Lisätietoja: www.suomentietokirjailijat.fi