Perjantai-illan pohjat Tariq Alin kanssa – keskustelua kommunismista, vertaistuotannosta ja yhteisomistuksesta; 28.5., Helsinki

Perjantaina 28.5. klo 18.00 alkaen Uuden ylioppilastalon Mannerheim-salissa (Mannerheimintie 5 A 5 krs., Helsinki) Tarjoilua.

Tervetuloa keskustelemaan Tariq Alin, Hanna Kuuselan, Eetu Virenin ja Joonas Laineen kanssa kommunismin ideasta ensi perjantaina uuden ylioppilastalon Mannerheim-saliin. Keskustelua vetää Voiman päätoimittaja Kimmo Jylhämö (keskustelu käydään englanniksi). Tilaisuuden järjestävät Voima ja Kansan Sivistystyön Liitto.

Keskustelun lähtökohtana on Tariq Alin uusi kirja "The Idea of Communism": ”As long as capitalism exists socialism, different forms of socialism, the idea of communism will remain relevant. It might come up in different ways and people may call it by a different name, but something will have to emerge as more and more people on this planet realize that the way the planet is moving is not conducive to their long term interests.”

Tariq Ali on brittiläis-pakistanilainen kirjailija, journalisti ja poliittinen aktivisti, joka kaunokirjallisten teosten ohella on julkaissut tusinan verran poliittisia kirjoja. Ali on teoksissaan käsitellyt niin fundamentalismia ja sotaa kuin poliittista militanssia. Uuden vasemmiston edustajana Ali on myös New Left Review -julkaisun toimituskunnan jäsen ja hän kirjoittaa aktiivisesti mm. Guardian ja Independent-lehtiin.

* Hanna Kuusela on kansalaisaktivisti ja kulttuurintutkija.
* Eetu Viren on vapaa kirjoittaja, kääntäjä ja passiivinen kommunisti.
* Joonas Laine on sähköasentaja ja sosialismi.net -verkkolehden toimittaja.