Tom Regan goes Sverige

Amerikanske djurrättsfilosofen Tom Regan till Sverige - besöker Stockholm, Göteborg och Örebro

Tom Regan, världsberömd professor i filosofi vid North Carolina State University i USA, är en av förgrundsfigurerna inom den moderna djurrättsfilosofin. Han kommer till Sverige för att lansera sin nya bok, medverkar i Bok- och biblioteksmässan och föreläser i Göteborg och Stockholm.

Tom Regan är kanske världens mest berömda djurrättsfilosof. Tomma burar är hans numera klassiska berättelse om hur han kom till insikt om människors behandling av djur.  Han försvarar idén om djurs värde från en rättighetsfilosofisk grund.

I Sverige kommer han bland annat att besöka bokmässan i Göteborg och är med vid Djurens Rätts monter. Han håller också två publika föreläsningar under sitt besök. Föreläsningen i Göteborg anordnas av Filosofiska föreningen i samarbete med Djurens Rätt Göteborg. Tid: Söndagen den 27 september, kl 14.00. Plats Stora hörsalen på Humanisten (Renströmsgatan 6).

Föreläsningen i Stockholm arrangeras av Stockholms universitet och äger rum torsdagen den 1 oktober kl 10.00-12.00. Plats: Stockholms universitet, G-salen i biologihuset, Frescati (http://www.su.se/content/1/c6/04/56/92/Frescati.pdf). Föreläsningen kommer att kommenteras av Torbjörn Tännsjö, professor i filosofi. Därefter följer en diskussion mellan Regan och Tännsjö, där publiken också inbjuds att delta.

-          Såväl människor som är intresserade av  filosofi som djurrätt har något stort att se fram emot, säger Alexandra Leijonhufvud, Djurens Rätts förbundsordförande .
-          Han är en lysande retoriker och Tomma burar  är en fantastisk bok. Det känns som ett privilegium att få möta honom och höra honom tala.

Tom Regan finns i Göteborg 26-27 september, i Örebro 28-29 september och i Stockholm 30sept – 1 oktober.

Lise-Lott Alsenius, informationschef, Djurens Rätt
www.djurensratt.se